INFANTRY

WW2YANKS.DK

Danish Living History Association

World War II U.S. Army Infantry - Basis uniform, udstyr og våben.

På denne side finder du en oversigt over hvad der kræves af uniform, udstyr og våben for og genskabe en amerikansk infanterist (US Army Infantry) som de typisk så ud i E.T.O (European Theater of Operations) under 2. verdenskrig.

 

Bemærk: Det er ikke et krav, at du har det hele for og kunne optages som medlem af WW2YANKS.DK

Information omkring valg af uniform og webbing.

Før du køber din uniform er det en god ide, at du overvejer hvordan og hvorledes du vil bruge den og selvfølgelig hvilken enhed i den amerikanske hær du ønsker og portrættere. De forskellige typer af uniformer findes i forskellige prislejer og ikke mindst kvaliteter, der findes forhandlere som sælger "mint" eller "never issued" produkter på nettet, typisk kendetegnet ved en noget højere pris men også i en væsentlig bedre kvalitet og pasform. Dog findes der også rigtig gode reproduktioner, hvilken forhandler du skal vælge er svært og sige - nogle forhandlere sælger uniformer i en god kvalitet men hvor deres webbing måske ikke er i den bedste kvalitet (ofte fejlfarvet, dårlige syninger) men vi hjælper dig gerne med råd og vejledning omkring uniform og webbing hvis du sender os en mail.

Her følger nogle tips og råd til pleje og rengøring af tøj, udstyr og våben.

Tøj: (ULD) bør altid renses, er det meget snavset eller mudderet, så lad det tørre, derefter kan det fjernes med en børste før det sendes til rensning. (BOMULD) bør altid håndvaskes, da maskinvask er hård ved farven. Som med uldtøj så brug en børste til det værste snavs før det sættes i blød/vaskes. Bemærk: vi skildrer oftest kampsoldater så lidt tilsmudsning er okay, dit tøj skal ikke være klinisk rent. (LÆDER) skal have lov at tørre naturligt, læg aldrig læder effekter på en varm radiator, da varmen "dræber" læderet. Når læderet er tørret bør det have en passende "genopbygning", anbefales kan: Pecard Leather Restorer som kan købes på denne hjemmeside: www.antiqueleatherdressing.co.uk. Støvler bør efter et hvert event rengøres og behandles med læderfedt for og opretholde smidigheden og imprægneringen.

Udstyr: (CANVAS) bør altid tørre naturligt, også selvom det kan tage lang tid. Eventuelt snavs og mudder fjernes med en stiv børste, Metal fastgørelser eller øjer smøres med en let olieret klud, som forhindrer rustdannelse. (CANTEEN) "Drikkedunk" Kog den ud engang imellem, lad den tørre naturligt, opbevares med åbent skruelåg. (VÅBEN) bør efter et hvert event (så vidt muligt adskilles) rengøres, brug en ren olieret klud til metal, trædele bør med jævne mellemrum behandles med linolie.

 

Du finder en oversigt over de forskellige uniformstyper, ved og kigge under de forskellige faneblade.

Har du spørgsmål til de forskellige uniform typer, webbing og våben, så tøv ikke med og sende os en mail på: kontakt @ ww2yanks.dk

Copyright (C) Hans Martin Nielsen - 2015