RANG & ORDNER

WW2YANKS.DK

Danish Living History Association

US Army Rang emblemer, Garrison Cap farvebånd, Distinctive Unit emblemer, Collar Insignia etc...

 

NCO (Non Commisioned Officers)

Rang symboler 1942>

Hvordan placeres Distinctive Unit og Collar emblemer på skråhuen og Class A jakken...

Hvad betyder farvebåndet på skråhuen...

Officers Rang symboler...

Badges....

Combat Infantryman Badge (CIB)

 

 

Mod slutningen af 1943, indførste War Department to nye medaljer for og anerkende infanteriets tjeneste og de prøvelser de ofte var igennem - medaljen havde dog også til hensigt og hverve nye rekrutter.

 

Expert Infantryman Badge (EIB) blev første gang uddelt 15. november 1943

 

Combat Infantryman Badge (CIB) blev første gang uddelt 11. november 1943

 

EIB (Expert Infantryman Badge) blev givet til Officerer og menige som havde gennemført og bestået hærens grundlæggende uddannelse i: Skydning, March, Nærkamp, Patruljering, Første Hjælp, Felt Hygiejne og Disiplin.....med denne udmærkelse fulgte en månedlig lønbonus på 5 Dollar.

 

CIB (Combat Infantryman Badge) blev givet til Infanteri personel (dog ikke Medic og Chaplains) som et bevis på, at man havde været i aktiv kamp ved fronten, medlajen blev oftest tildelt af regimentets øverstbefalende.....med denne udmærkelse fulgte en månedlig lønbonus på 10 Dollar.

 

Både EIB og CIB medaljen blev båret over venstre brystlomme og over service ribbons på Service Coat´en (Class A uniformen).

 

Expert Infantryman Badge (EIB)

Combat Medical Badge

Selvom Medic personellet oftest var udsat for samme fare som infanteriet, fik de ikke tildelt nogen medalje for deres indsats. I januar 1945 indførte War Department dog en Comabt Medical Badge som blev uddelt på samme vilkår som infanteriets CIB medalje.

Medaljen blev givet til alt Medic personel som efter 6. december 1941 havde deltaget i aktiv tjeneste ved frontlinjen.....med denne udmærkelse fulgte en månedlig lønbonus på 10 Dollar.

 

 

Parachute Badge

Glider Badge

"Paratrooper Badge" blev første gang uddelt i 1941 og blev tildelt den menige af regimentets overordnede, som et bevis for at soldaten havde gennemført uddannelsen og som minimum havde deltaget i en "Comabt Airborne" operation.

 

"Glider Badge" blev uddelt på samme betingelser som "Paratrooper Badgen".

U.S Medals of Valor

Medal of Honor

Nationens højeste orden som gives for exceptionnel tapperhed i en kamp situation. 3.459 har modtaget denne orden siden indførelsen i 1862.

Destinguished Service Cross

(DSC)

Destinguished Service Medal

(DSM)

Silver Star

Legion of Merit

Soldiers Medal

Bronze Star

Purple Hart

Copyright (C) Hans Martin Nielsen - 2015