D Ration

WW2YANKS.DK

Danish Living History Association

D-Ration (Logans Bar)

 

Den første chokolade nødration som blev bestilt i stort omfang af United States Army var Ration D, bedre kendt som D-Ration. I april 1937 tog Army Quartermaster Colonel Paul Logan kontakt til Hershey´s Chocolate Company med henblik på og få lavet en langtidsholdbar nødration bestående af én chokolade bar, med et højt kalorie indhold og som var modstanddygtig overfor bl.a meget store temperaturudsving.

Colonel Logan havde forskellige krav til chokolade baren, disse krav præsenterede han for Sam Hinkle fra Hershey Chocolate Company, af de forskellige krav var der 4 som Paul Logan anså som ufravigelige:

 

1. Vægten måtte ikke overskride 4 ounces (ca. 112 gram)

2. Baren skulle have et meget højt næringsindhold

3. Skulle kunne modstå både lave og ekstremt høje temperaturer.

4. Skulle smage en smule bedre end en kogt kartoffel.

 

Præsenteret for Logan´s krav måtte Sam Hinkle tænke i helt nye baner og udvikle helt nye produktionsmetoder, efter adskillige forsøg endte han ud med en ekstrem hård blok af mørk brun chokolade, der nok ville smuldre efter en hvis indsats men vigtigst af alt, så var chokoladen modstandsdygtig overfor temperaturer på ca. 120 gr. Fahrenheit (ca. 49 gr.C). Det færdige resultat var en chokoladebar på 1.800 kalorier (7.500 kJ) som blev pakket ind i aluminiumsfolie og pakket i en pergament æske og præsenteret for Army Quartermaster Colonel Paul Logan.

Logan var tilfreds med de første prøver af nødrationen, og i juni 1937 bestilte United States Army de første 90.000 D-rations eller Logan Bars som de hurtig blev kaldt, disse første rationer blev testet på kasserner i Philipinerne, Panama og på udvalgte kaserner i USA, mens andre bars blev udleveret til Admiral Byrd´s tredje Antarktis ekspedition. Samtlige tests var positive og US Army begyndte og bestille regelmæssigt af D-rationen. Efter det japanske angreb på Pear Harbour som gjorde at USA blev involveret i 2. verdenskrig, beslutted man og ændre på emballeringen af D-Ration, æsken og folien skulle kunne modstå giftgas angreb.

Det anslås at der i perioden fra 1940 til 1945 blev produceret over 3 milliarder D-Rations som blev udleveret til amerikanske soldater rundt omkring i verden. I starten af 1939 havde Hershey fabrikkerne kapacitet til og producere 100.000 D-Rations pr. dag, ved krigens slutning i 1945 var dette tal steget til 4 millioner enheder pr. dag.

 

D-Ration blev pakket i papæsker á 12 stk. som også var forseglet mod giftgas angreb, disse paæsker blev efterfølgende pakket i trækasser som indeholdt 144 chokolade bars.

Copyright (C) Hans Martin Nielsen - 2015